• Vastuullisuus
25.1.2023

eQ:n Kiinteistörahastot Green Building Councilin jäseneksi

  • gresb

  • vastuullisuus

Green Building Council Finland ry:n jäsenyys tarjoaa eQ Kiinteistörahastoille mahdollisuuden olla mukana vaikuttamassa kiinteistö- ja rakennusalan kehitykseen sekä verkostoitua alan toimijoiden kesken.

eQ Toimitilat hyväksyttiin hiljattain Green Building Council Finland ry:n (FIGBC) jäseneksi. Järjestö on Suomen vaikuttavin ja laaja-alaisin kestävän rakennetun ympäristön yhteistyöverkosto.

Järjestön tehtävänä on tuoda hiilineutraalit ratkaisut luonnolliseksi osaksi kaikkea kiinteistö- ja rakennusalan toimintaa. Tavoitteena on, että vuonna 2035 Suomen rakennettu ympäristö on keskeinen osa ilmastonmuutoksen torjuntaa ja toimii kiertotalouden periaatteiden mukaisesti.

Mahdollisuus vaikuttaa koko toimialan kehitykseen

Green Building Council Finlandista on viime vuosien aikana kehittynyt aktiivinen ja vahva asiantuntijaorganisaatio. Sen toiminta perustuu osallistavalle yhteistyölle, josta syntyy toimintamalleja koko alalle.

Järjestö on ollut mukana kehittämässä ympäristöön, yhteiskuntavastuuseen ja hyvään hallintotapaan liittyviä asioita (ESG) sekä kestävän kehityksen periaatteita kiinteistö- ja rakennusalalla. Lisäksi se on ollut työstämässä EU-taksonomian eli EU:n kestävän rahoituksen asetuksen kansallisia tulkintoja.   

”Jäsenyyden suurin arvo meille on se, että pääsemme säännöllisesti keskustelemaan muiden alan toimijoiden kanssa, hakemaan parhaita käytäntöjä sekä kehittämään ESG-asioita. Jatkuva uuden oppiminen ja tiedon jakaminen ei hyödytä vain meitä vaan näin voimme aidosti vaikuttaa myös laajemmin koko toimialan kehittymiseen”, kertoo eQ Varainhoidon kiinteistöjohtaja Kimmo Alaharju.  

Vastuullisuus osana kaikkea toimintaa

Vastuullisuus ei ole eQ Kiinteistörahastoille päälle liimattua vaan merkittävä osa yrityksen toimintaa. Viimeisen viiden vuoden aikana eQ Kiinteistörahastot on panostanut vastuullisuuteen etsimällä uusia toimintamalleja sekä kehittämällä toimintaansa.

”Vastuullisuus ei ole irrallinen osa-alue, josta meillä vastaisi vain tietyt henkilöt. Se on niin tärkeää, että sen tulee näkyä kaikessa toiminnassamme. Siksi ESG-asiat ovat integroitu osaksi kaikkea toimintaamme ja ne ovat jokaisen meidän tiimiläisemme agendalla. Näin niiden kehittäminen ja eteenpäin vieminen siirtyy myös meidän kumppaniverkostoomme. Uskomme, että Green Building Councilin jäsenyys antaa meille uusia työkaluja kehittää toimintaamme entisestään”, Alaharju jatkaa.