Oivat kaupunkikodit

Kohteen logo

Oivat Kaupunkikodit on niille, jotka kaipaavat huoletonta, helppoa ja viihtyisää asumista. Tarjoamme moderneja vuokra-asuntoja parhailta paikoilta suurimmista kaupungeista.

Suomen oivimmat neliöt

Olemme erikoistuneet kodikkaaseen vuokra-asumiseen. Toteutamme uudisrakennuksina laadukkaita koteja pääasiassa Helsinkiin, Espooseen, Vantaalle ja lähikaupunkeihin sekä Turkuun ja Tampereelle.

Tavoitteenamme on, että kodeissamme viihdytään vuokralla elämäntilanteesta riippuen joko pienen hetken tai vuosikymmeniä. Meillä on asuntoja yksiöistä tehokkaisiin 3-4h perheasuntohin.

Oivat Kaupunkikodit KY on puhtaasti suomalainen vastuulliseen vuokra-asumiseen erikoistunut rahasto, jota hallinnoi Oivat Kaupunkikodit hallinnointiyhtiö. Keskitymme ainoastaan suomalaisiin uusiin vuokra-asuntoihin Suomen suurimmissa kaupunkikeskittymissä ja teemme yhteistyötä mm. Suomen suurimpien rakennusliikkeiden kanssa.

Kaikkien kotiemme vuokrausta ja ylläpitoa hoitaa Suomen suurimpiin lukeutuva vuokra-asuntoihin keskittynyt Kodisto, joka on Newsec:n vuokra-asumisen palvelu.

Arvostamme oivaa vuokraasumista jotta sinäkin voit arvostaa sitä. Me näemme, että vuokra-asumisen pitäisi olla ihan yhtä hyvää kuin omistusasumisen, jopa parempaa ja helpompaa.

Oivat edut ja palvelut

Nopeat sähköiset palvelut

Vuokrasopimuksen tekeminen ja kaikki muutkin asumisen palvelut hoituvat kätevästi sähköisesti netissä. Saunavuoron varaus ja maksukin onnistuu kännykällä. Haluamme, että asuminen meillä on helppoa ja vaivatonta.

Oiva vaihtotakuu

Kun elämäntilanteet muuttuvat, voit vaihtaa mihin tahansa toiseen vapaana olevaan Oivat Kaupunkikodit -asuntoon kesken kuukaudenkin ilman irtisanomisaikoja. Asunto voi olla isompi, pienempi tai eri kaupungissa.

Vauhdikas netti

Me olemme puolestasi varmistaneet, että kodissasi on aina nopea nettiyhteys käytettävissä! Kaikissa kodeissamme on tavallista nettiä jopa 5 kertaa nopeampi nettiyhteys (50/10 Mbps) – ilman lisähintaa!

Joustavuus vuokraehdoissa

Oiva Vaihtotakuu on loistava esimerkki siitä, miten joustavaa vuokra-asuminen meillä on. Lisäksi meille voi aina muuttaa lemmikkien kanssa! Tarkemmat ehdot määritellään vuokrasopimuksessa.

Oiva keittiö

Moderni ja toimiva keittiö on tärkeä osa kaikkia asuntojamme, ja kaikissa asunnoissamme on astianpesukone! Haluamme tältäkin osin, että asuminen meillä on helppoa.

Oivat asuintalot

Meillä asut aina modernissa kaupunkikodissa, joka on uusimpien laatustandardien mukaisesti rakennettu, tunnettujen suurien rakennusliikkeiden toimesta! Rakentamisessa noudatetaan tiukkoja vastuullisuusohjeistuksia, ja valvomme rakennustyömaita oman laatustandardimme mukaisesti.

Ekologista energiaa

Kaikki asuinrakennuksiemme käyttämä sähkö on ns. vihreää sähköä. Toivomme, että vuokralaisena valitset myös vihreän sähkön. Asuinrakennuksien sähköllä, eli ns. kiinteistösähköllä, toimii esimerkiksi kiinteistön kaikki talotekniikka ja yleinen valaistus.

Samalla rahalla enemmän

Kotimme on taitavasti suunniteltu siten, että saat samalla rahalla enemmän: turhia neliöitä on vältetty ja asuntopohjat on tehty tehokkaiksi.

Oivat yhteistilat

Oman kotisi lisäksi meillä asuminen tarkoittaa, että Sinulla on käytössä oivat yhteistilat. Useissa taloissamme on mm. moderni saunaosasto tai yksityiskäyttöön varattavissa oleva kerhohuone, normaalien irtainvarastojen, pyöräsuojien jne. lisäksi.

Alueen keskipisteessä

Kotiemme sijainti on aina kaupunginosan oivallisimmassa sijainnissa, jossa luonto ja ulkoilumahdollisuudet ovat lähellä, mutta tarvittavat lähipalvelut löytyvät vierestä ja kulkuyhteydet ovat erinomaiset. Täydellinen yhdistelmä, mielestämme.

Nopea yhteys kaupungin keskustaan

Me olemme valinneet kotiemme sijainnit siten, että sieltä on aina nopea ja toimiva joukkoliikenneyhteys kaupungin keskustaan. Helpotamme sinun valintaa missä asua – olemme valinneet parhaat paikat jo Sinulle.

Usein kysyttyä asuntovuokrauksesta

Oivat kaupunkikodit saa vuokrattua helposti:

  1. Etsi tältä sivustolta ensin Sinulle parhaiten sopivassa sijainnissa oleva kohde
  2. ja valitse sieltä Vapaat asunnot Oikotie.fi -palvelussa.
  3. Sinut ohjataan oikotie.fi -sivustolle, jossa voit ilmoittaa kiinnostuksesi tiettyyn vapaaseen asuntoon tekemällä asuntohakemuksen
  4. Tämän jälkeen Sinuun ollaan yhteydessä ja pääset katsomaan asuntoa.
  5. Jos kaikki menee hyvin, asunnosta tulee Sinulle uusi koti,
  6. allekirjoita vain vuokrasopimus sähköisesti.

Olemme esillä myös kaikilla suurilla vuokra-asuntojen välityssivustoilla, mm. Kodisto.fi ja Vuokraovi, joissa voit myös nähdä vapaita kotejamme.

 

Oivien Kaupunkikotien vuokrausta hoidetaan Kodisto.fi -palvelun kautta. Kodisto.fi on Newsec:n vuokra-asumisen moderni palvelu.

 

Jos sinulla on kysyttävää missä vaiheessa vain, ole yhteydessä meihin!

Olemme luopuneet paperin käytöstä, joten kaikki kotiemme vuokrasopimukset tehdään sähköisesti allekirjoittamalla.

 

Kun uusi kotisi on varattu sinulle, tulet saamaan parin arkipäivän sisällä vuokrasopimuksen allekirjoitettavaksi Kodisto.fi:n kautta. Allekirjoitus tapahtuu Kodisto.fi:n kautta Signom-allekirjoituspalvelussa, johon Sinun täytyy tunnistautua vahvalla tunnistuksella (esim. pankkitunnistus tai mobiilivarmenne). Muistathan tallentaa vuokrasopimuksen itsellesi sähköisessä muodossa.

 

Jos et voi käyttää sähköistä allekirjoituspalvelua, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme, niin järjestämme Sinulle allekirjoitusmahdollisuuden Helsingin Ruoholahdessa, osoitteessa Porkkalankatu 3 Newsecin toimipisteessä.

 

Jos sinulla on kysyttävää missä vaiheessa vain, ole yhteydessä meihin!

Ymmärrämme, että elämäntilanteet voivat vaihtua, jolloin myös kotia olisi hyvä vaihtaa. Toivomme, että voimme kuitenkin tarjota sinulle myös uuden kotisi. Muistathan tarkistaa, olisiko meillä sinulle paremmin sopiva asunto.

 

Jos vaihdat asuntoa toiseen vapaaseen Oivat Kaupunkikodit asuntoon, Sinun ei tarvitse antaa uutta vuokravakuutta ja voit vaihtaa asuntoa myös kesken kuukauden, jos vapaita asuntoja on. Vaihtaminen on siis todella helppoa! Muuttaminen ilman uutta vuokravakuutta edellyttää, että palautat nykyisen asunnon sovitussa kunnossa.

 

Asunnon vuokrasopimuksen irtisanomisen voit tehdä Kodisto.fi:n asukaspalvelun kautta.

 

Vuokrasopimuksen irtisanomisaika on kirjattu allekirjoittamaasi vuokrasopimukseen. Yleensä se on 1 kk, ellei kyseessä ole uuden asunnon ensimmäinen vuokraus, jolloin vuokrakauden alussa on tietty kiinteä jakso, jonka aikana vuokrasopimusta ei voi irtisanoa ilman lisäkustannusta. Lisäkustannus on yleensä yhden kuukauden vuokran suuruinen. Voit tarkistaa vuokrasopimuksesi Kodiston asukaspalvelusta.

 

Irtisanomisaika alkaa aina irtisanomista seuraavan kuukauden alusta. Eli jos haluat irtisanoa vuokrasopimuksen päättymään esim. 1.11., tulee irtisanominen toimittaa meille viimeistään 30.9. klo 23.59 mennessä.

 

Jos irtisanomisen syy liittyy meidän vuokrakotiimme tai saamaasi palveluun, kuulisimme siitä erittäin mieluusti, jotta voimme kehittää palveluaamme entistä paremmaksi. Voit lähettää meille vapaamuotoisen palautteen osoitteeseen: asiakaspalvelu@oivatkaupunkikodit.fi (huomaathan, että tähän osoitteeseen ei pidä lähettää vikailmoituksia tai muitakaan välittömästi reagointia vaativia asioita).

Jossain vuokrasopimuksissa vaadimme vuokravakuutta. Vuokravakuuden tarve selviää, kun vuokraat asuntoa. Vuokravakuuden määrä on korkeintaan yhden kuukauden vuokraa vastaava summa.

 

Vuokravakuus palautetaan, kun palautat kotisi meille takaisin ilman vahinkoja ja siivottuna. Vuokravakuutta ei käytetä asunnon normaalina kulumisena pidettäviin vahinkoihin. Noudatamme normaalista kulumisesta kulloinkin voimassa olevia Suomessa yleisesti käytössä olevia linjauksia. Lisätietoa normaalista kulumisesta ja vuokra-asujan oikeuksista saat mm.: https://www.vuokralaiset.fi/

Vuokrasopimuksessasi mainitaan, millä ehdoin vuokraa voidaan korottaa.

 

Me haluamme, että viihdyt kodissasi pitkään! Tämän vuoksi vuokratasomme pyrkii aina vastaamaan muita vastaavanlaisia asuntoja alueella. Tutkimme vuosittain tarkasti alueiden vuokria, jotta voimme varmistua, että vuokrakotimme ovat oikein hinnoiteltuja verrattuna yleisesti alueen muihin vastaaviin vuokra-asuntoihin, jotka ovat yhtä hyvillä sijainneilla. Voit siis olla huoletta, me katsomme, että vuokratasosi on aina tasapainossa muihin vastaaviin asuntoihin.

 

Jos tunnet, että kuukausittainen vuokra on sinulle liian korkea, voi olla hyvä idea katsoa löytyykö meiltä edullisempaa vuokra-asuntoa eri osoitteesta tai neliöiltään hieman pienempää asuntoa. Tutustu vaihtoehtoihin tästä.

 

Jos vaihdat asuntoa toiseen vapaaseen Oivat Kaupunkikodit asuntoon, voit vaihtaa asuntoa myös kesken kuukauden! Sinun ei myöskään tarvitse antaa uutta vuokravakuutta, jos palautat nykyisen asunnon sovitussa kunnossa.

Kodista maksettava vuokra maksetaan kerran kuukaudessa, kuukauden 2. päivä. Jos tuo päivä on lautantai tai pyhäpäivä, maksupäivä on seuraava arkipäivä. Koska oma koti on kaikille tärkeä, on tärkeää myös muistaa maksaa vuokra kodistasi aina ajoissa.

 

Jos Sinulle tulee yllättäviä ongelmia kotisi vuokran maksamisesta, olethan heti yhteydessä asiakaspalveluumme. Maksamattomat vuokrat valitettavasti päätyvät nopeasti perintään ja aiheuttavat lisäkustannuksia, ja pahimmassa tapauksessa johtavat siihen, että menetät kotisi.

 

Voit hallinnoida omia vuokranmaksutietojasi Kodisto.fi:n asukaspalvelun kautta netissä.

Kaikki asuntomme ovat uusia, joten ne ovat myös hyvässä kunnossa!

 

Haluamme, että asuminen on kodeissamme mukavaa. Pieniä asuntokohtaisia eroja on johtuen mm. rakennuspaikasta ja rakennusajankohdasta.

 

Jos huomaat kodissasi teknisen ongelman, voit tehdä helposti huoltopyynnön netissä. Kaikki tarvittavat tiedot löydät Kodiston asukaspalvelussa.

 

Pyydämme, että kaikki tekniset virheet ja ongelmat raportoidaan mahdollisimman pian, jotta pääsemme heti selvittämään asiaa.

Meidän kodeissa asuessasi sinulla pitää olla koko ajan voimassa normaali suomalainen kotivakuutus, joka korvaa asunnolle mahdollisesti aiheutuvat vahingot. Kotivakuutuksia myöntävät lähes kaikki vakuutusyhtiöt.

 

Meillä on välillä myös kampanja-tarjouksia yhteistyökumppaniemme kanssa, joissa meillä asuen saat kotivakuutuksen tavallista halvemmalla.

 

Jos kodissasi tapahtuu vahinko, joka koskee rakennuksen rakenteita tai sen kiinteitä kalusteita (keittiökalusteet, kylpyhuoneen kalusteet, lattia jne.), ilmoitathan vahingosta heti Kodiston asukaspalvelun kautta.

Oivat Kaupunkikodit on sitoutunut vastuulliseen asumiseen. Työskentelemme koko ajan sen eteen, että asuminen meidän vuokra-asunnoissa on mahdollisimman vastuullista ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaista.

 

Teemme konkreettisia tekoja näiden yleisten sanojen lisäksi, mm::

  • Kaikissa kohteissa rakennuksen kaikki yleinen sähkö (ns. kiinteistösähkö) on vihreää sähköä.
  • Rakennusvaiheessa rakennukset rakennetaan meidän vastuullisen rakentamisen ohjeiden mukaisesti, jossa mm. korostetaan vastuullisesti valittuja rakennusmateriaaleja (sertifioidun puun käyttö, rakennusjätteiden kierrätys jne.)
  • Kaikki vuokra-asuntorakennustemme palvelut (huolto, siivous jne.) ostetaan tarkan vastuullisuusohjeistuksen mukaisesti. Se määrittelee tiukat vastuullisuusrajat palveluille.
  • Tuemme sähköautojen yleistymistä rakentamalla jokaiseen kohteeseemme nyt alkuun muutaman sähköauton latauspaikan. Lisäksi kohteemme on suunniteltu siten, että sähköautojen latauskapasiteettia on helppo nostaa, kun sähköautot yleistyvät.

Yhteystiedot löytyvät täältä.

 

Oivien kaupunkikotien vuokraus, vuokrahallinto ja asukaspalvelut hoidetaan Kodisto.fi:n kautta. Kodisto.fi -palvelusta vastaa Newsec.

 

Asuntojemme teknisestä toimivuudesta vastaa myös Newsec, mutta jokaisella rakennuksella on oma paikallinen huoltoyhtiönsä.

 

Mahdolliset vikailmoitukset hoidetaan suoraan Kodiston Asukaspalvelun kautta netissä.

Yhteystiedot meille löytyvät täältä.

 

Teemme säännöllisesti vuokralaisillemme tyytyväisyyskyselyjä, joiden pohjalta kehitämme jatkuvasti toimintaamme. Pyydämme ystävällisesti, että vastaat kyselyihin, sillä niistä saatava tieto auttaa kehittäämään kotiasi ja sen ympäristöä.

 

Jos sinulla on meille yleistä palautetta, miten voisimme kehittää toimintaamme ja palvelujamme sekä kotejamme, kuulisimme siitä erittäin mieluusti! Voit lähettää meille vapaamuotoisen palautteen osoitteeseen: asiakaspalvelu@oivatkaupunkikodit.fi (huomaathan, että tähän osoitteeseen ei pidä lähettää vikailmoituksia tai muitakaan välittömästi reagointia vaativia asioita). Kaikki palautteet luetaan ja analysoidaan, miten niiden pohjalta voisimme kehittää toimintaamme. Jos haluat palautteeseesi vastauksen, pyydämme kertomaan tämän palautteessasi ja antamaan yhteystiedot, johon voimme olla yhteydessä.

Suomen oivimmat neliötSuomen oivimmat neliöt
Suomen oivimmat neliötSuomen oivimmat neliöt