• Asiakastarinat,
  • Liikepaikat
9.12.2021

Hertsi kasvattaa suosiotaan lähipalvelujen keskittymänä Itä-Helsingissä

  • asiakas

  • kauppakeskus

Hertsin konseptina on tarjota arjen hyötypalvelut lähellä asukkaita. Lähipalvelukeskuksessa on noin 50 liiketilaa kolmessa kauppakerroksessa. Muissa kerroksissa on lisää tiloja, kuten vuokrattavat saunatilat kabinetteineen ja hoivakoti. Kasvua vauhdittavat monipuolinen palvelutarjonta erinomaisten liikenneyhteyksien varrella. Kävijämäärät ovat tasaisessa kasvussa ja palveluja kehitetään edelleen esimerkiksi asiakaspalautteita kuulemalla.

Hertsin konseptina on tarjota arjen hyötypalvelut lähellä asukkaita. Lähipalvelukeskuksessa on noin 50 liiketilaa kolmessa kauppakerroksessa. Muissa kerroksissa on lisää tiloja, kuten vuokrattavat saunatilat kabinetteineen ja hoivakoti. Kasvua vauhdittavat monipuolinen palvelutarjonta erinomaisten liikenneyhteyksien varrella. Kävijämäärät ovat tasaisessa kasvussa ja palveluja kehitetään edelleen esimerkiksi asiakaspalautteita kuulemalla.

Hertsin uudisosa avattiin keväällä 2020. Rakennustöiden aikana myös Megahertsinä tunnettua puolta uudistettiin pintojen osalta, remontoimalla liiketiloja sekä yhtenäistämällä ilme uudissiiven kanssa. Tämän siiven uudistukset valmistuivat saman vuoden syksyllä. Kauppakeskuksen laajentamiselle oli selkeä tarve, sillä Hertsi sijaitsee kasvavassa Herttoniemessä. Uuden osan rakentaminen lisäsi kiinnostusta myös Megahertsin liiketiloja kohtaan. Nyt vuokrausaste on huikeat 100 prosenttia – kaikki liiketilat vanhalla puolella ovat pian käytössä.

Laajempi palvelutarjonta hyvien liikenneyhteyksien varrella

Hertsin uudistumisen hyödyt ovat nähtävissä, sillä kauppakeskuksen ideana on tarjota palveluja, joita alueen asukkaat päivittäin käyttävät. Laajentumisen myötä liiketiloja on enemmän, ja näin kävijöillä enemmän valinnanvaraa. Ankkurivuokralaisena toimii hypermarket Prisma, joka on tuonut Hertsiin uudenlaista autoilevaa asiakaskuntaa. Hertsin lämpimässä pysäköintihallissa on kaksi tuntia ilmaista pysäköintitilaa kolmessa tasossa sekä Prisman noutopalvelupiste. Uudistusten keskellä Insinöörinkadun sisäänkäynti ohjaa jopa 40 prosenttia kävijöistä edelleen sisään ja Megahertsin puoleinen kauppakäytävä on säilyttänyt suosionsa.

Suutarista kampaajaan – kirjastosta liikuntasaleihin

Lähipalvelukeskus on arjen asiointi- ja kohtaamispaikka. Hertsistä löytyvät mm. kirjasto, nuorisotila, avoin coworking-tila, lastenvaatteiden second hand -liike ja liikunta- sekä hyvinvointipalveluja. Megahertsin puolella uusina toimijoina ovat kaksi ravintolaa, hammaslääkärin palvelut, pesula ja suutari. Suosittu Tokmanni laajensi tilojaan ja apteekki muutti hyvin saavutettavaan paikkaan ensimmäiseen kerrokseen. Uusin tulokas on RF Market, jonka tarjonta kattaa aasialaiset elintarvikkeet, mausteet ja kastikkeet. Liiketilan 400 neliötä remontoidaan kaupan tarpeisiin.

Kauppakeskus ei ole koskaan valmis, vaan mukautuu asiakkaiden tarpeisiin ja toiveisiin. Olemme todella iloisia RF Marketista, jonka tarjonta on uniikkia. Saimme myös Peten Suutarin Hertsiin ja tämä arjen hyötypalvelu on heti löytänyt asiakkaansa. Vaikka Hertsissä on uusi ja vanha puoli, kauppakeskuksena olemme yksi ja ainoa Hertsi, toteaa kauppakeskuspäällikkö Hanna Feodorov Newseciltä.

- Hanna Feodorov

– Kauppakeskus ei ole koskaan valmis, vaan mukautuu asiakkaiden tarpeisiin ja toiveisiin. Olemme todella iloisia RF Marketista, jonka tarjonta on uniikkia. Saimme myös Peten Suutarin Hertsiin ja tämä arjen hyötypalvelu on heti löytänyt asiakkaansa. Vaikka Hertsissä on uusi ja vanha puoli, kauppakeskuksena olemme yksi ja ainoa Hertsi, toteaa kauppakeskuspäällikkö Hanna Feodorov Newseciltä.

Uusitut opasteet ja hissien värikoodit ohjaavat perille

Asiakaspalautteita hyödynnetään Hertsin kehittämisessä. Toiveiden mukaisesti muun muassa uudet säilytyslokerot ovat asiakaskäytössä. Opasteuudistuksen taustalla oli asiakkaiden kokemukset sähköisten pohjakarttojen hankaluudesta. Uudet opasteet on tehty kierrätysmateriaaleista.Nyt kävijöitä opastavat myös selkeät perinteiset pohjakartat. Lisäksi uudet isot valkoiset opastekyltit näyttävät tietä keskeisten palveluiden äärelle, kuten pakettiautomaatit, wc-tilat, kirjasto ja hoivakoti. Hissit koodattiin erottuvilla väreillä kirjaimien sijasta. Kävijät ovat antaneet kiitosta kattavasta opasteiden uusimisesta käyttäjäystävällisiksi.

Kävijämäärissä vahvat kasvuodotukset

Keväästä 2021 alkaen kävijämäärät ovat lähteneet selkeään nousuun. Nyt lähestytään niitä kävijämääriä, joita odotettiin avajaiskeväänä. Haasteellisista ajoista huolimatta Hertsin liikkeet ovat löytäneet asiakaskuntansa, mistä kertoo vuokralaisten pysyvyys. Kasvun voi odottaa jatkuvan, sillä Hertsin vaikutusalue kattaa Herttoniemen lisäksi Laajasalon. Kun vuonna 2018 näillä alueilla asui yhteensä noin 50 000 henkeä, vuoteen 2030 mennessä asukasmäärä on arviolta 67 000 henkeä. Odotettavissa on yli kolmanneksen kasvu väestömäärässä.

Arjen vastuullistekoina uusiutuvaa energiaa ja kiertotaloutta

Jotta 4,5 miljoonan kävijän vuosittainen tavoite saavutetaan, kauppakeskus Hertsi keskittyy tarjonnan lisäksi vastuulliseen toimintaan. Kauppakeskuksen energialähteinä hyödynnetään aurinkopaneeleja. Osassa kiinteistöä on käytössä Helenin tuottama hiilineutraali jäähdytys, joka kerää hukkalämmön talteen palauttamalla sen kaukolämpöverkkoon. Pysäköintihallissa on sähköautojen latauspisteitä ja pihalla lähes 300 pyöräparkkia. Kierrätyskeskuksen rullakot poistotekstiilien kierrätystä varten tulevat koekäyttöön heti alkuvuodesta 2022.

Erikoissijoitusrahasto eQ Liikekiinteistöt hallinnoi Megahertsin puolta.
Newsec vastaa Hertsin kaupallisesta manageerauksesta, markkinoinnin johtamisesta, uudisrakennussiiven vuokrauksesta sekä aiemmin rakennetun Megahertsin siiven ylläpitojohtamisesta.