• Asiakastarinat
1.6.2021

Luovan yrityksen näköiset toimivat tilat – case Whitepoint

  • asiakas

  • toimisto

  • toimitilat

Whitepoint-yritysryhmä löysi tyyliinsä ja kasvavan liiketoiminnan tarpeisiin sopivat tilat Sturenkadun perinteikkäästä kaarihallirakennuksesta. Whitepoint Digital tekee elokuvien ja tv-sarjojen jälkitöitä ja sisaryhtiö Whitehouse Optics ainoana pohjoismaisena yrityksenä valmistaa elokuvalinssejä kansainvälisille markkinoille. Yhdistelmä palvelualaa ja tuotantoa asetti vaatimuksia uusien tilojen suhteen.

Muutostyöt onnistuivat joustavasti

Useita myös perinteisiä rakennuksia katsastettuaan Whitepoint valitsi 400 neliön valoisat ja ilmeeltään erottuvat tilat Sturenkatu 21:stä. Toiminnallisuuksien osalta toivelista oli pitkä, sillä uusien tilojen on sovelluttava palveluliiketoimintaan, linssituotantoon ja asiakastöiden näyttötilana.

Muutto suunniteltiin tarkasti aikatauluja myöten. Asiakastöissä oli vain kolmen päivän tauko ja vaativa linssituotantokin saatiin uudelleen vauhtiin viikossa. Whitepointilla oli selkeät edellytykset tilojen osalta ja vuokranantajalla puolestaan valmiutta vastata muutostarpeisiin.

– Annamme kiitosta siitä, että myös erikoisemmat muutostyöt onnistuivat joustavasti vuokranantajan toimesta. Jos olisimme joutuneet tekemään kaikki toimintamme kannalta tarvittavat muutostyöt tiloissa itse, investointi olisi ollut iso kokoisellemme yritykselle, kertoo tuottaja Jussi Myllyniemi Whitepointilta.

Tilat lähes tuplaantuivat

Muutossa Helsingin keskustasta Vallillaan tilat lähes tuplaantuivat. Whitepointin tiloissa riittää valoa, mikä helpottaa työskentelyä. Toimiston ilmettä viimeisteltiin maalauttamalla ja uusimalla lattiamateriaaleja. Toista omaa wc-tilaa täydennettiin suihkulla, jotta arki sujuu mukavasti myös työmatkapyöräilijöillä.

Isoimpia muutostöitä olivat väli- ja lasiseinien lisääminen. Värimääritysstudiota varten rakennettiin lava laitteille sekä mittavat kehykset valkokankaalle. Isolta kankaalta voi esittää asiakastöitä näyttävästi ja tarkasti. Myös sähköistystä lisättiin laitteistojen ja tuotannon vaatimalle tasolle. Merkittävää hyötyä arkeen tuo, kun tiloihin asennettiin kuitukaapeli.

– Siirsimme juuri 10 teratavua materiaalia ilman katkoja. Ilman toimivaa nettiyhteyttä toiminnastamme ei vain tulisi mitään. Asiakkaamme kiitti tilojemme hyvää ilmanvaihtoa. Kaikesta on huolehdittu puolestamme, jatkaa Myllyniemi.

Osana alueen kasvavaa luovaa yhteisöä

Nyt kun takana on muutamia kuukausia uusissa tiloissa, Sturenkatu tuntuu oikealta päätökseltä. Henkilöstö pitää valoisista tiloista, missä kaikki toimii. Toimiston edessä olevat parkkipaikat palvelevat etenkin asiakkaita, sillä whitepointilaiset suosivat julkisia liikennevälineitä ja polkupyöriä. Lähellä on kattava valikoima palveluja, muun muassa kauppa, lounaspaikkoja ja henkilöstön käyttöön kuntosalikin toimiston vieressä.

Toimintamme kannalta oikea sijainti on todella tärkeää. Toimistomme on toimiva hybridi aivan VR:n vanhojen junahallien vieressä. Sturenkatu on ollut mukava yllätys, etenkin kun luova alaa keskittyy Vallila-Kallion alueelle koko ajan enemmän.

- Tuottaja Jussi Myllyniemi