• Asiakastarinat
21.9.2022

Omaperäinen ravintolatila houkutteli – case Naughty BRGR

  • asiakas

  • ravintola

Naughty BRGR sai burgeriravintolalleen soveltuvat tilat terasseineen Sturenkadun perinteikkäästä teollisuushallista. Liiketilojen keskeinen sijainti ja lähialueen kasvava yritys- ja asukasmäärä olivat houkutteleva yhdistelmä. Ravintolatilan omaperäisyys vahvisti päätöksen – Vallilan ytimeen saisi erityisen laatuisen Naughty BRGR -ravintolan. Kymmenes Naughty BRGR -ravintola avattiin Sturenkatu 21:een toukokuussa 2021.

– Etsimme uudelle burgeriravintolamme soveltuvaa tilaa juuri Kallio–Vallila -alueelta. Olin useasti teollisuushallin ohi ajaessani miettinyt, että tänne ravintolamme sopisi. Tiloissa oli hauskan näköistä ja sijainti liikenteen solmukohdassa houkutteleva, kertoo Naughty BRGR:n toimitusjohtaja Akseli Herlevi.

Keskellä monipuolistuvaa Vallilan kaupunginosaa

Saavutettavuus merkitsee, sillä burgeriravintolalla on paljon myös toimituksilla ja kotiinkuljetuksilla tapahtuvaa myyntiä. Sturenkadun ja Teollisuuskadun solmukohta yhdistää liikennettä. Lähialueiden toimistoissa käy arviolta 40 000 ihmistä töissä ja viereen nousee uudisrakennuksiakin. Haasteena on vähäinen kävelyliikenne teollisuushallin edestä siksi Sturenkadun Naughty BRGR on tietynlainen ’päätepisteravintola’, vaikka ravintolaan tullaan Toukolasta ja Arabian rannasta asti.

Tarpeellinen tuotekehityskeittiö toimii kuvausstudionakin

Tiloissa oli aiemmin ollut ravintolatoimintaa, joten muutostöiden osalta päästiin joustavasti liikkeelle. Mittavan kokoiset tilat uusittiin kokonaisuudessaan Naughty BRGR:n konseptin ja ilmeen mukaisiksi. Toiminnallisuutta parannettiin laajentamalla ravintolan keittiötilaa ja rakennuttamalla kylmiö. Vuokranantajan vastuulle Naughty BRGR jätti muutostöiden yhteydessä mieluusti tilojen toiminnallisuudet, kuten rasvakeitinkanavat osana LVI-järjestelmiä.
Koska tilojen alkuperäiset laattalattiapinnat ovat suojeltuja, burgeriravintolan keittiö toteutettiin kelluvana. Merkittävä parannus entisiin toimitiloihin verrattuna on uusi iso tuotekehityskeittiö, joka toimii myös kuvausstudiona. Toinen kuvauksiin soveltuva keittiötila on sisustettu kodinomaiseksi.


– Saimme tänne monikäyttöisen keittiötilan, joka soveltuu tuotekehitystyöhön, tv-sarjojen ja YouTube-videoiden kuvauksiin sekä asiakastapahtumiin. Aikaisemmin teimme tuotekehitystä ravintoloidemme nurkissa ja nyt pääsimme pois toisten jaloista.

Ilta-aurinkoinen terassi laajentaa ravintolatiloja

Ravintolan rento terassialue kerää herkuttelijoita ja koiranulkoiluttajia iltahämäriin asti, sillä se on ainoa iso ravintolaterassi alueella. Kalustus on mutkaton yhdistelmä kuormalavoista tehtyjä pöytiä ja sohvaryhmiä. Ulkotilat ovat pääsääntöisesti saaneet olla rauhassa satunnaiselta ilkivallalta. Sturenkatu 21:n piharemontti osui korona-aikaan, joten haitat jäivät pieniksi ravintolatoiminnalle.


– Joustoa vuokranantajan osalta löytyy juuri näiden toimenpiteiden ajoitusten suhteen, sillä emme toki toivo remonttihuolia keskelle parasta sesonkia.

Toimistotilat ravintolan jatkeena samassa kerroksessa

Sturenkatu 21 on Naughty Burgerin kymmenestä ravintolasta isoin. Ravintolatilojen jatkeena on toimisto- ja neuvotteluhuoneita tuotekehityskeittiöiden lisäksi. Naughty BRGR:n hallintoväki muutti Helsingissä sijainneesta toimistostaan osaksi Sturenkadun ravintolatoimintaa.


– Halusimme toimistotilat symbolisesti samaan tasoon ravintolan kanssa, sillä aikaisemmassa toimistossamme nousimme neljännen kerroksen ’norsunluutorniin’. Nyt olemme samalla tasolla, Herlevi naurahtaa.

Suomen tunnetuin burgerimies viihtyy rennossa ympäristössä

Nopeasti kasvaneen Naughty BRGR:n menestyksen taustalla on hyvin johdetun ravintolatoiminnan lisäksi aktiivinen näkyvyys ja markkinointi. Akseli Herlevi jakaa burgeritietoutta ja reseptiikkaa YouTube-kanavan lisäksi tv-sarjassa. Yritys on lisäksi tuotteistanut burgerin valmistusaineksia ruokakauppoihin. Tunnetun toimitusjohtajan alkusyksy on edennyt tv-sarjan kuvauksissa USA:ssa, josta tuomisina myös Sturenkadulle on toivottavasti parhaita paloja ja inspiraatiota uuden reseptiikan muodossa.


– Sturenkadulla on kaiken kaikkiaan rento ympäristö, ja asiakkainamme sekä tuotteidemme faneja että toimistoväkeä. Viihdymme täällä hyvin, summaa Herlevi.