• Asiakastarinat,
  • Kiinteistökehitys
25.11.2020

Oppimiseen soveltuvat tilat hyvältä paikalta

  • asiakas

  • kiinteistökehitys

  • yhteiskuntakiinteistö

Olimme etsineet ravintola- ja catering-alan opetukseemme soveltuvia tiloja usean toimijan kautta pitkään. Käytössä olevien tilojemme vuokrasopimus oli päättymässä ja samalla avautui mahdollisuus siirtyä omaa toimintaamme paremmin palveleviin tiloihin. Sturenkatu 21, Helsingin Vallilassa oli vastaus sijainnin ja tilojen soveltuvuuden osalta. Päätöstä helpotti myös uuden vuokranantajan ymmärtäväinen palveluasenne ja suhtautuminen tarvittaviin muutostöihin.

Käytännön kokemusta opiskelijoille

Aikataulumme oli haasteellinen. Lähdimme liikkeelle helmikuussa ja valmista tuli olla elokuussa lukukauden alkaessa. 750 neliöön mahdutettiin opetustilat ja -keittiöt, ruokasali sekä kahvila asiakaskäyttöön. Reilulle sadalle opiskelijalle tarvittiin lisää myös wc- ja sosiaalitiloja suihkuineen. Kaikki rakenteelliset muutostyöt sovittiin yhteisymmärryksessä vuokranantajan kanssa.

Hyödynsimme muuttoa opiskeluissa siten, että opiskelijat saivat järjestellä opiskeluympäristöään ja samalla tutustua uusiin tiloihin sekä laitteisiin. Samalla he saivat käytännöllistä kokemusta suurkeittiön siirrosta – tämähän voi tulla vastaan myös oman työuran aikana.

Keskeinen sijainti helpottaa yhteistyötä

Arvostamme kovasti uusien opetustilojemme keskeistä sijaintia ja nyt Helsingissä kolme kampustamme ovat lähempänä toisiaan. Liikkuminen kampusten välillä on helpottunut ja yhteistyö eri opetusalojen välillä lisääntynyt. Esimerkiksi puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan opiskelijat Alppikadun kampukselta vastaavat ravintola- ja catering-alan opetustilojen puhtaudesta Sturenkadulla.

Kahvila ja lounasravintola odottavat vielä avaamista, mutta alueella on valmiina hyvä asiakaspotentiaali myytäviä palveluja ajatellen. Nyt meillä on kaikkineen toimintaamme räätälöidyt tilat, joissa on uusimmat suurkeittiölaitteet. Uusi kampuksemme palvelee erinomaisesti tämän ajan ravintola- ja catering-alan koulutusta. 

Juha-Petri Niiranen
toimitusjohtaja, rehtori
Diakoniaopisto

Diakoniaopisto on ammatillinen toisen asteen oppilaitos, jonka kampukset sijaitsevat Helsingissä Mäkelän-, Alppi- ja Sturenkadulla ja Lahdessa sekä Oulussa. Yksityisomisteisessa oppilaitoksessa koulutetaan vuosittain noin 3000 osaajaa terveys-, hyvinvointi- ja palvelualoille, myös täydennyskoulutuksena sekä työuran vaihtoon valmentavana koulutuksena. Diakoniaopistossa annetaan myös aikuisten perusopetusta.