• Asiakastarinat
24.2.2021

Unelmien toimisto tuntuu kodilta – case hasan & co.

  • asiakas

  • toimisto

  • toimitila

Markkinoinnin, muotoilun ja konsultoinnin luova toimisto hasan & co. eteni toimitilaprojektissaan tavoitteitaan kunnioittaen. Uutta unelmien toimistoa haettiin ajatuksella ’tuntuu kodilta ja näyttää paremmin siltä mitä hasan & co. on tänään’. Kolmen vuoden aikana ehdittiin tutustua lukuisiin pääkaupunkiseudun vanhoihin rakennuksiin ja kiinnostaviin kiinteistöihin, joista valikoitui eQ:n Liikerahastojen omistama upea betonikaarihalli Sturenkadulla.

– Etsimme enemmin kotia kuin toimistoa, joten toiveitamme ei olisi täytetty perinteisellä toimitilalla. Tärkeää on, että luovat suunnittelijamme kokevat toimiston omakseen ja haluavat tulla sinne etä-toimistotyön hybridiaikana, sanoo hasan & co. -ryhmän toimitusjohtaja Simo Kajaste.

– Näimme nopeasti, että Vallilan tiloista saisi uudistamalla luovaan työhömme ja meille sopivat. Tilat ovat uniikit ja sijainti hyvä. Tilan vaikutus syntyy jo sisääntulossa. Saan aina hyvät fibat, kun astun uuteen toimistoomme, kertoo hasan & co:n luova johtaja Tobias Wacker.

Tilan koko potentiaali vapautettiin käyttöön

Tilojen suunnitteluun ja toteutukseen varattiin aikaa lähes vuosi. Suunnitteluryhmän muodostivat hasan & co:n ja eQ:n edustajat, suunnittelutoimisto Workspace, arkkitehtitoimisto SARK ja korjausrakentamisen suunnitteluyritykset. hasan & co toi suunnittelupöytään toiveet designin ja toiminnallisuuksien puolesta. Vanhan perinteikkään tilan koko potentiaali haluttiin vapauttaa käyttöön. Toiminnallisesti toimiston on tuettava yhdessä tekemisen kulttuuria myös uudenlaisessa asiakastyössä.

– Toimivuus on monen asian summa. Saimme yhdistettyä kaikki liiketoimintomme – luovan markkinointiviestinnän, viestinnän, asiakasymmärryksen asiantuntijat ja designosaajat – yhden katon alle ilman siiloja. Meiltä ei löydy osastoja istumassa omissa lokeroissaan, painottaa Kajaste.

– Ilmeessä pyrimme arkkitehtoonisen pelkistetty tyyliin, sillä ihmiset, työmme ja kalusteetkin tuovat tilaan kirjavuutta. Valo on toimistomme paras sisustusefekti, isot ikkunat luovat katedraalisen tunnelman. Valkoinen tila on sopivasti valaistu, ei liian pimeä eikä megakirkas, Wacker kuvailee.

Erityyppisiä tiloja yhdessä ja yksin tekemiseen

Henkilöstön toiveita kerättiin talteen omissa workshopeissa ja koko hankkeen ajan. Luova työ on monipuolista ja suunnittelijoiden toivelistalla olivat rauhalliset vetäytymistilat avokonttorin rinnalle. Myös toimivia sosiaalitiloja arvostetaan. Suunnittelutyön eri vaiheet ja erilaiset työtehtävät otettiin tilasuunnittelussa huomioon. Tärkeää on, että myös asiakkaat kokevat tilat omikseen ja siksi Sturenkadulla ei ole erityisesti rajattu asiakastiloja työtiloista.

 – Erityistarpeina varasimme tuotannon editoijoille ja designoreille omat työpisteet. Muutoin me kaikki käytämme vapaasti erilaisia työpisteitä ja ryhmätyötiloja työpäivän mukaisesti. Ei meillä johtokaan istu ovien takana, kertoo Kajaste.

Ihmisillemme arvokasta on työn merkityksellisyys ja omaan työhön suunniteltu viihtyisä työympäristö. Nyt meillä on useita erilaisia tiloja, kauniita vetäytymishuoneita ja isot ikkunat puistonäkymällä. Toimistomme on paljon monipuolisempi kuin perinteinen halli, siinä on eri tilojen taikaa myös salaisuuksineen.

- luova johtaja Tobias Wacker

Kotiutuminen on hyvässä vauhdissa valoisassa toimistossa

Avaran valoisat tilat kahdessa kerroksessa ovat näyttäneet toimivuutensa, kun uutta toimistoa on testattu muutamien kuukausien ajan. Poikkeusajan työpäivinä toimistolla on työskennellyt parikymmentä ihmistä. Odotuksissa ovat ne päivät, kun paikalla on ensimmäistä kertaa koko satapäinen henkilöstö ja asiakkaat. Näin tilat voivat käytännössä näyttää toimivuutensa yhdessä tekemisen eri muodoissa. Yrityksen kokeilukulttuurin sisältyy, että jo suunniteltuja tiloja voidaan jatkossa muokata kokemusten mukaan.

 – Meidän porukka jakaa varmasti yhteiset fiilikset. Muuttohanke on ollut hieno, vaikka raskas kaikkine vaiheineen paikan etsimisestä filosofian tarkistukseen ja muuttoon asti. Lopputulos on ehdottomasti strategiamme mukainen – hieno. Voin sanoa, ettei me ihan heti lähdetä Sturenkadulta, naurahtaa Kajaste lopuksi.