Uudet kiinteistöhankinnat kasvattavat vuokralaistemme valinnanvaraa

19.3.2021 Kiinteistökehitys

Viimeaikaiset toteutuneet kiinteistökaupat

Toteutuneilla kiinteistökaupoilla eQ Kiinteistörahastot vahvistavat asemiaan keskeisten liike-, toimisto- ja hoivakiinteistöjen omistajana ja kehittäjänä. Helmikuussa 2021 eQ Liikekiinteistöille hankittu Malminkatu 34 edustaa Helsingin ydinkeskustan toimistotilaa, jonka vetovoimatekijänä on keskeinen sijainti. Espoossa sijaitseva Quartetto Business Park Gongi palvelee käyttäjiään modernina toimistotalona kattavasti. Kohde siirtyi eQ Hoivakiinteistöille joulukuussa 2020. Samaan aikaan rahasto hankki Tenholantie 10 kiinteistön Helsingistä Invalidisäätiöltä. Tätä merkittävän kokoista terveys- ja hoiva-alan keskittymää kehitetään vastaamaan modernin terveydenhuollon tarpeita. Vahvistettu kaava mahdollistaa myös uudisrakentamisen kohteessa. Helmikuussa 2021 eQ Hoivakiinteistöt osti Vantaalla sijaitsevan Lummetie 2 kiinteistön, jota on kehitetty julkisten palveluiden tarpeisiin. 

Viihtyisä toimistotalo Helsingin ydinkeskustassa

Malminkatu 34 on käytännöllisen kokoinen toimistotalo keskeisellä paikalla Helsingissä, Kampin palveluiden välittömässä läheisyydessä. Autopaikat ja hyvät julkiset liikenneyhteydet helpottavat kiinteistön käyttöä. Talossa on käytetty laadukkaita materiaaleja marmorijulkisivusta lähtien. Aulatilat tullaan uudistamaan nykyaikaisen toimistotalon mukaisiksi. Toimistotalon vuokrattavasta pinta-alasta on vapaana noin 1600 neliötä kolmessa kerroksessa (tiedot 03/2021). Yksi vapaa kerros soveltuu 500 neliön toimistotilana noin 40 hengelle. 

Hyvien palveluiden Quartetto Business Park Gongi

Quartetto Business Park Gongi sijaitsee Säterin alueella Leppävaaran palveluiden vieressä. Kattavia liikenneyhteyksiä täydentää lähivuosina valmistuva Raide-Jokeri. Kiinteistön vuokrattava pinta-ala on noin 5000 neliömetriä. Kohteen päävuokralaisena on Helsingin ja Uudenmaan Sairaanhoitopiiri HUS. Tiloissa toimii muun muassa lasten ja nuorten psykiatrian hoidon yksikkö. Rakennuksessa on monipuoliset palvelut, kuten Compass Groupin lounasravintola, aulapalvelut, sosiaalitilat, polkupyörävarasto ja parkkitilaa autoille.

Vantaan julkisille palveluille mukautettu kiinteistö

Lummetie 2:n kiinteistö sijaitsee lähellä Tikkurilan juna-asemaa Vantaalla. Kiinteistö on vuokrattu Vantaan kaupungin käyttöön. Yhdessä tehtyjen kehityshankkeiden avulla Lummetie 2:een on suunniteltu toimivat tilat kaupungin palveluille, kuten Vantaan nuoriso-, koulutus-, työllisyys- ja asukaspalvelut, kaupungin päiväkoti sekä peruskoulu. Vuokralaisten tarpeita kuunnellen rakennuksen auditorio on muutettu kaupunkilaisten kohtaamispaikaksi, nuorisopalveluita varten on suunniteltu omat toimitilansa ja päiväkodin arkea helpottavat laajennetut sosiaalitilat. Lummetien kiinteistön käyttäjiä palvelevat myös kahvila ja lounasravintola.

Kehittyvä sekä kasvava sairaala- ja hoivakiinteistö

Tenholantie 10 mittavana kiinteistökokonaisuutena muodostaa jo nykyisten toimijoiden osalta ”terveyspuiston”. Vuokralaisina on useita johtavia terveys- ja hoiva-alan toimijoita, kuten HUS, Orton, Esperi Care ja Tutoris. Talossa toimivat kaksi hoivakotia ja syksyllä aukeaa myös päiväkoti. Tiloja on modernisoitu vastaamaan nykyaikaisen terveysalan tarpeita. Kiinteistössä on vapaana noin 2400 neliötä (03/2021), joista yhtenäistä tilaa 1800 neliötä. Lisämahdollisuuksia antaa kaavanmukainen 5600 neliön rakennusoikeus, mikä jakautuu kahteen erilliseen rakennuskohteeseen. Toimimalla nopeasti uudiskohteesta kiinnostunut yritys pääsee vaikuttamaan rakennettavien tilojen suunnitteluun. Uudisrakennusten rakennuttaminen on mahdollista käynnistää lyhyellä aikajänteellä. 

Lisätietoja: 

Sirpa Lamminluoto
Kiinteistökehityspäällikkö
+358 9 6817 8761
+358 50 320 3918
sirpa.lamminluoto@eq.fi

Nina Salo
Kiinteistökehityspäällikkö
+358 9 6817 8771
+358 40 759 6264
nina.salo@eq.fi