• Liikepaikat
12.10.2023

Uusi kauppakeskus Kivis tarjoaa monipuolisia palveluja Kivistön asukkaille

  • kauppakeskus

  • lähipalvelukeskus

Vantaan Kivistön uuden lähipalvelukeskus Kiviksen kolmipäiväiset avajaiset polkaistiin käyntiin 5.10.2023. eQ Liikekiinteistöjen omistama Kivis tuo niin kaupalliset kuin julkiset peruspalvelut kivistöläisten saataville.

Uusi kauppakeskus vastaa alueen kasvavaan palvelutarpeeseen

Vantaan Kivistöön Hämeenlinnanväylän varteen kohonnut uusi Kauppakeskus Kivis avasi ovensa kolmipäiväisten avajaisten saattelemana lokakuun alussa. Alueella on tähän mennessä ollut niukasti palveluita, joten upouusi kauppakeskus tuo kauan odotetun liike- ja palvelukeskittymän vastaamaan lähialueen asukkaiden arjen tarpeisiin.

Kivistön asukasluvun on ennustettu nousevan yli 26 000:een vuoteen 2030 mennessä. Valtaosa tämänhetkisistä asukkaista on nuoria ja keski-ikäisiä aikuisia ja lapsiperheitä, joten alueella on vahva ostovoima.

Kivikseen pääsee kätevästi oman auton lisäksi sekä julkisilla kulkuvälineillä että kevyen liikenteen väyliä pitkin. Keskeinen sijainti tukee kaupallista toimintaa ja mahdollistaa uusien palveluiden tarjoamisen alueen kasvavalle asiakaskunnalle.

Vantaan Kaupunginjohtaja Pekka Timonen nauhanleikkauksessa. Kuvaaja Sini Salo.

Kivistöläisten oma olohuone

Kauppakeskuksen omistaa eQ Liikekiinteistöt, ja sen kaupallisesta johtamisesta vastaa kiinteistöalan asiantuntijayritys Realidea Oy.

”Kivistön alueella on valtava potentiaali menestyvälle liiketoiminnalle. Uuden kauppakeskuksen ansiosta alueen asukkaiden ei tarvitse enää lähteä kauemmaksi perusasiointia varten. Kiviksestä tulee lähiasukkaiden ostos- ja kohtaamispaikka, jossa asioidaan ja viihdytään päivittäin”, kertoo eQ Liikekiinteistöjen kiinteistökehitysjohtaja Sirpa Lamminluoto.

”Koemme tärkeäksi rakentaa Kivikselle vahvaa roolia osana paikallista yhteisöä. Alueen keskeisenä kohtaamispaikkana Kiviksellä tulee luonnollisesti olemaan tärkeä merkitys erilaisten sidosryhmien toiminnalle. Yhteistyö alueella toimivien harrastusseurojen kanssa näkyikin hienosti jo Kiviksen avajaisohjelmassa. Kauppakeskuksen tilat toimijoineen tarjoavat viihtyisät ja monipuoliset puitteet yhteisöllisyyden luomiseen ja tukemiseen”, kertoo Kiviksen kauppakeskuspäällikkö Veera Niskanen Realidea Oy:stä.

Avajaistunnelmaa. Kuvaaja Sini Salo

Kaupalliset ja julkiset palvelut saman katon alla

Kauppakeskus Kiviksestä löytyy monipuolisesti myymälöitä, kuten S-market, Lidl ja loppuvuodesta aukeava Normal, sekä ravintoloita, kahviloita, kukkakauppa ja kuntosali. Lisäksi Kivistön uusi terveysasema avasi ovensa kauppakeskuksen kolmanteen kerrokseen 10. lokakuuta.

Loppuvuodesta Kiviksessä aloittaa toimintansa kaupunkikulttuurikeskus Mosaiikki, johon tulee kirjasto, nuorisotila sekä muita tiloja kaupunkilaisten ja järjestöjen käyttöön.

Tähän mennessä Kivistössä ei ole ollut lainkaan hammashoitolaa, mutta alkuvuodesta 2024 Vantaan ja Keravan hyvinvointialue avaa kauppakeskukseen kivistöläisten oman hammashoitolan.

”Kivis on todella odotettu ja monipuolinen lisä Kivistön alueen palvelutarjontaan. Me eQ:lla olemme iloisia voidessamme tarjota yrityksille moderneja liiketiloja erinomaisten kulkuyhteyksien varrella. Kaikki tilat on tällä hetkellä vuokrattu”, Sirpa Lamminluoto iloitsee.