• Meistä
6.6.2024

eQ Toimitilojen vuokraustiimi auttaa löytämään sen oikean toimitilan: ”Yhtään kiveä ei jätetä kääntämättä”

  • eQ Toimitilat

  • toimisto

  • toimitilavuokraus

Kun uuden toimitilan etsintä tulee yritykselle ajankohtaiseksi, kannattaa kääntyä asiantuntevan ammattilaisen puoleen. Axiom Advisors Oy vastaa eQ Liikekiinteistöjen toimisto- ja liiketilojen vuokrauksesta pääkaupunkiseudulla. Axiom Advisorsin tiimissä työtä tehdään suurella sydämellä, vuosien kokemuksella ja aina asiakkaan toiveet etusijalla.

Kuva: Axiom Advisorsin Jasse Huhtamaa, Mari Ryyppö, Petteri Säntti ja Nina Lahtonen saavat virtaa asiakaskohtaamisista.

“Kaikki lähtee liikkeelle vuokralaisen tarvekartoituksesta. Mitä tarkemmin tarpeet saadaan selvitettyä, sitä helpompaa on löytää juuri sopiva kohde eQ:n monista tilavaihtoehdoista. Jokainen kivi käännetään, jotta asiakkaalle kuin asiakkaalle löytyy varmasti täydelliset tilat”, kertoo Axiom Advisors Oy:n asiakkuuspäällikkö Nina Lahtonen.

Axiom Advisors (entinen GEM Project Asset Management Oy) toimii eQ Toimitilojen eli vuokranantajan edustajana. Uusasiakashankinnan lisäksi vuokraustiimi huolehtii nykyisten vuokralaisten jatkosopimuksista ja käy keskustelua kiinteistöjen käyttäjien kanssa. Tiivistä yhteistyötä tehdään kohteiden asiakas- ja kiinteistöpäälliköiden, eQ Toimitilojen välittäjien sekä tietenkin eQ:n kanssa.

“Pyrimme kehittämään kiinteistöjä jatkuvasti yhteistyössä omistajan kanssa”, Nina kertoo.

Toimitilavuokraaja tuntee kohteensa läpikotaisin

Axiom Advisorsin tiimi tuntee eQ Toimitilojen kiinteistöt perusteellisesti ja vierailee niissä säännöllisesti. Näin tiimi osaa vastata asiakkaiden kysymyksiin ja löytää tarpeeseen kuin tarpeeseen sopivan tilan nopeasti.

Kun kohteet tuntee kuin omat taskunsa, on myös helppo miettiä, mikä yritys tai organisaatio parhaiten sopisi juuri kyseiseen tilaan.

“Meillä kaikilla on pitkä kokemus kiinteistöalalta, joten pystymme tuomaan vuokraamiseen laajempaa näkemystä. Voimme tarjota myös konsultointipalvelua uutta toimitilaa etsiville”, kertoo asiakkuuspäällikkö Petteri Säntti.

“Kokemuksen kautta osaamme jo aika hyvin tulkita, mitä asiakas meidän mielestämme oikeasti hakee ja tarvitsee, ja mikä voisi olla juuri hänen organisaatiolleen sopiva ratkaisu.”

Toimitilapäätöksen tekeminen on asiakkaalle ainutkertainen tapahtuma

Vaikka mielessä olisi heti täydellinen kohde potentiaaliselle vuokralaiselle, tämän toiveita kuunnellaan herkällä korvalla.

”Eri asiat ovat eri asiakkaille tärkeitä. Meille tärkeintä on asettua asiakkaan asemaan ja kuunnella, mikä juuri heidän yritykselleen on olennaista. Joskus se saattaa olla hyvinkin pieneltä tuntuva yksityiskohta, joka ratkaisee”, asiakkuuspäällikkö Jasse Huhtamaa kertoo.

eQ Toimitilojen kohteista löytyy niin suuria toimistokiinteistöjä ja business parkeja kuin kivijalkojen pieniä liiketiloja. Pienen liiketilan vuokraaminen on vuokraajan näkökulmasta usein nopea ja rutiininomainen projekti, mutta asiakkaalle se on ainutkertainen tapahtuma.

“Kyseessä saattaa olla yksityinen henkilö, joka on perustamassa uutta yritystä ja ottamassa elämässään ison riskin. Sehän on valtavan suuri ja tärkeä asia hänelle. Meille sellainen asiakkuus on aivan yhtä arvokas kuin ison toimistotilan vuokraaminen kansainväliselle yritykselle”, asiakkuuspäällikkö Mari Ryyppö jatkaa.

Harvoin kuitenkaan isommankaan yrityksen edustajalle uuteen toimitilaan liittyvien päätösten tekeminen on arkipäivää.

“Vuokralainen tekee toimitilapäätöksen ehkä kerran tai kaksi työuransa aikana, kun me taas painimme näiden asioiden parissa päivittäin. Pidämme aina mielessä, että asiakkaalle nämä eivät ole mitään rutiinijuttuja”, Jasse sanoo.

Toimitilan etsijän ei kannata lähteä soitellen sotaan

Vuokraustiimissä on huomattu, että pandemian jälkeen monessa yrityksessä uudet toimitilat halutaan löytää aiempaa nopeammin.

“Usein ollaan liikkeellä todella lyhyellä varoitusajalla. Me tietenkin teemme kaikkemme, jotta sopiva tila löytyisi mahdollisimman nopeasti”, Nina kertoo.

Hän muistuttaa, että toimitilaprojektiin kannattaa nimetä yrityksestä henkilö, jolla on oikeasti sekä aikaa että halua hoitaa sitä. Uuden toimitilan etsiminen on aikaa vievä projekti, vaikka sen ulkoistaisikin ammattilaiselle. Kätevintä on, jos yrityksestä löytyy kontaktihenkilö, johon vuokraaja voi olla suoraan yhteydessä. Näin asiat saadaan nopeasti vietyä päätöksentekoon.

Lisäksi on tärkeää käydä sisäinen keskustelu ennen kuin toimitilaa lähdetään etsimään. Näin varmistetaan, että kaikki ovat varmasti samoilla linjoilla eikä matkan varrella tule eteen yllätyksiä.

”Kannattaa myös muistaa lukea nykyinen vuokrasopimus huolella läpi ennen kuin tekee päätöksiä uuden toimitilan suhteen. Onhan aivan varmasti niin, että sopimuksesta voi irtautua kolmen kuukauden eikä vasta kahden vuoden kuluttua?” Jasse muistuttaa.

Toimitilavuokraaja on sekä vuokranantajan että vuokralaisen asialla

Axiom Advisorsin tiimillä on paljon kilometrejä takanaan, mutta intohimo alaan ei ole vuosien varrella vähentynyt.

Tiimi on yhtä mieltä siitä, että parasta työssä ovat asiakaskohtaamiset ja oikeiden ratkaisujen löytäminen kunkin asiakkaan tarpeisiin.

“Toimitilan etsiminen on kuin palapelin rakentamista. Liikkuvia osia on paljon. Kun löydetään yhteisymmärryksessä oikea ratkaisu, se on win-win-tilanne sekä kiinteistönomistajalle että asiakkaalle”, tiimi kertoo.

Lue myös Ninan vinkit uuden toimitilan hakuun.

Kuva: Axiom Advisorsin Jasse Huhtamaa, Mari Ryyppö, Petteri Säntti ja Nina Lahtonen saavat virtaa asiakaskohtaamisista.