• Asunnot
17.3.2023

Oivat Kaupunkikodit – laadukasta ja vastuullista vuokra-asumista parhailla paikoilla

  • Asunnot

Vuokralla asuminen ei tarkoita laadusta ja vastuullisuudesta tinkimistä. Oivat Kaupunkikodit tarjoavat moderneja ja vastuullisesti rakennettuja vuokra-asuntoja, joissa yhdistyy laadukkuus, viihtyisyys ja ihanteellinen sijainti.

Oivat Kaupunkikodit KY on suomalainen rahasto, joka on erikoistunut vastuulliseen vuokra-asumiseen. Oivat Kaupunkikodit tarjoaa viihtyisiä ja moderneja uudiskohteita, joissa yhdistyy erinomainen sijainti, ympäristöystävällisyys ja huolellinen suunnittelu.   

Ensimmäiset vuokrakodit valmistuivat vuonna 2021 ja sen jälkeen koteja on valmistunut tasaiseen tahtiin pääasiassa pääkaupunkiseudulle, Tampereelle ja Turkuun.

Oivia vuokrakoteja kaikkiin elämänvaiheisiin

Oivat Kaupunkikodit soveltuvat erinomaisesti erilaisiin elämäntilanteisiin. Asunnot vaihtelevat yksiöistä tilaviin neljän huoneen perheasuntoihin, joten niissä voi asua lyhyen hetken tai vaikka vuosikymmeniä.

Kaikissa Oivien Kaupunkikotien kohteissa korostuu laadukkuus ja huolellinen suunnittelu. Asunnoissa on käytännölliset ja tarkasti suunnitellut pohjaratkaisut. Varustetasoltaan kodit ovat saman tasoisia kuin uudet omistusasunnot, ja niihin on valittu kestävät ja laadukkaat kodinkoneet.

Yleiseen viihtyvyyteen on myös panostettu: useimmissa kohteissa asukkailla on käytössä erilaisia yhteisiä tiloja, kuten kerhohuone ja moderni saunaosasto.  

Oivallinen sijainti lähellä palveluita ja luontoa

Jokaisen asuintalon sijainti valitaan tarkasti, jotta asukkaat voivat nauttia sujuvasta arjesta. Kohteet sijaitsevat hyvien joukkoliikenneyhteyksien päässä ja lähipalvelut ovat kävelyetäisyydellä. Useimmat kodit sijaitsevat myös kätevästi raideyhteyksien varrella.

Sijainnin valinnassa on tärkeää huomioida myös alueen tuleva potentiaali ja vetovoima.

”Rakennamme koteja paikkoihin, joissa uskomme olevan kysyntää myös 30 vuoden päästä”, sanoo eQ Varainhoidon kiinteistökehityspäällikkö Juho Koskinen.

Oivissa Kaupunkikodeissa moderniin kaupunkiasumiseen yhdistyy myös luonnonläheisyys. Monet kohteista sijaitsevat lähellä ulkoilumaastoja, jolloin asukkaat pääsevät nauttimaan niin kaupungin vilinästä ja palveluista kuin ulkoilusta lähellä kotia.

Esimerkiksi keväällä valmistuva Paatsamatien kohde sijaitsee kahden puiston välissä miellyttävällä Etelä-Haagan alueella. Juna-asema on myös kivenheiton päässä, joten kotikulmilla pääsee nauttimaan niin ulkoilusta kuin hyvistä kulkuyhteyksistä Helsingin keskustaan.

Kestävää asumista – aurinkovoimaa ja maalämpöä

Kysyntä vastuulliselle ja aikaa kestävälle asumiselle kasvaa jatkuvasti, minkä vuoksi vastuullisen rakentamisen periaatteet näkyvät jokaisessa Oivien Kaupunkikotien kohteessa. Kaikkiin asuinrakennuksiin asennetaan esimerkiksi aurinkopaneelit kiinteistösähkön tuotantoa varten.

”Haluamme edistää ympäristöystävällisiä ratkaisuja. Siksi kaikki asuinrakennuksiemme käyttämä sähkö on vihreää sähköä”, Koskinen kertoo.

Lisäksi asuintaloihin pyritään asentamaan maalämpö aina kun se on mahdollista. ”Maalämpö on meille arvovalinta. Se on pitkällä aikavälillä taloudellisesti kestävä ja kannattava investointi, joka myös vähentää riippuvuuttamme energian hinnan vaihteluista”, Koskinen jatkaa

Uusia kohteita ympäri Suomea

Uusia vuokrakoteja valmistuu jatkuvasti suurimpiin kasvukeskuksiin. Koskisen mukaan tavoitteena on, että vuosittain valmistuisi keskimäärin kymmenen uutta kohdetta.

Juuri valmistuneet Helsingin Aurinkolahden kohde Bertha Pauligin katu 1:ssä ja Vantaan Kivistön Timanttikuja 7 ovat hyviä esimerkkejä kohteista, joissa kiteytyy Oivien Kaupunkikotien konseptin ydin.

”Aurinkolahden asunnot ovat lähellä metroasemaa ja merta, ja joistain asunnoista näkyy merelle asti. Kivistön kohde taas sijaitsee lähellä koulua ja juna-asemaa ja monipuoliset palvelut ovat kävelyetäisyydellä. Alueelle on lisäksi rakentumassa kauppakeskus, joka avaa ovensa loppuvuodesta”, Koskinen kertoo. Keväällä uusia vuokra-asuntoja valmistuu myös Tampereen Santalahteen. Santalahden asunnot sijaitsevat uuden pikaraitiotien varrella Paasikoskenraitilla, ja useista asunnoista pääsee ihastelemaan kaunista näkymää Näsijärvelle ja Särkänniemen huvipuistoon. 

Kiinnostuitko oivasta vuokra-asumisesta?

Voit tutustua vapaana oleviin vuokrakoteihin Oikotiellä.

Lisää aiheesta:

Palvelumme – Oivat Kaupunkikodit

Ensimmäinen maalämpöä käyttävä eQ Asuntorahastojen asuinrakennus – case Malin Trällin kuja