Muutokset vuokrasopimukseen

Ymmärrämme, että tilatarpeet muuttuvat ajan mittaan ja pyrimme aina mahdollisuuksien mukaan löytämään näihin ratkaisut. 

 

Oletko katsonut eQ Haun tilahausta löytyisikö teille suoraan sopivampaa tilaa?

 

Ellei sieltä suoraan löytynyt sopivaa tilaa, olethan meihin yhteydessä, jotta voimme selvittää, mitä asialle voidaan tehdä! 

 

Jos asia koskee tiettyä kohdetta, löydät kyseisen kohteen vuokrauksesta vastaavan vuokraajan yhteystiedot tästä. Hän on paras henkilö arvioimaan tilamuutoksia saman kohteen sisällä.

 

Jos tilanne koskee montaa tilaa eri osoitteissa, otathan yhteyttä tätä kautta.

Oletko katsonut eQ Haun tilahausta löytyisikö suoraan sopivampaa tilaa?

 

Ellei sieltä suoraan löytynyt sopivaa tilaa, olethan meihin yhteydessä, jotta voimme selvittää, mitä asialle voidaan tehdä! 

 

Jos asia koskee tiettyä kohdettamme, löydät kyseisen kohteen vuokrauksesta vastaavan vuokraaja yhteystiedot tästä. Hän on paras henkilö arvioimaan tilamuutoksia saman kohteen sisällä.

 

Jos sinulla ei ole tarkkaa osoitetta, mistä tilaa haet, otathan yhteyttä tätä kautta.

Ymmärrämme, että tilatarpeet muuttuvat ajan mittaan ja pyrimme aina mahdollisuuksien mukaan löytämään näihin ratkaisut. Olethan meihin yhteydessä, niin selvitetään, mitä asialle voidaan tehdä!  

 

Jos asia koskee tiettyä kohdetta, löydät kyseisen kohteen vuokrauksesta vastaavan vuokraaja yhteystiedot tästä. Hän on paras henkilö arvioimaan tilamuutoksia saman kohteen sisällä.

 

Jos tilanne koskee montaa tilaa eri osoitteissa, otathan yhteyttä tätä kautta.

Vuokrasopimuksen muutos edellyttää aina kummankin osapuolen, eli asiakkaan ja eQ:n hyväksynnän. Kaikki muutokset tehdään aina kirjallisesti allekirjoittamalla vuokrasopimuksen muutossopimus tai kokonaan uusi vuokrasopimus, joka korvaa aiemman vuokrasopimuksen sen mukaan, mitä uudessa sopimuksessa sovitaan. 

 

Jos tarpeenne ovat muuttuneet ja haluaisitte neuvotella vuokrasopimuksen muutoksesta, meihin voi tietenkin ottaa yhteyttä ja katsotaan yhdessä, mikä olisi tilanteeseen paras ratkaisu. Yhteystiedot löydät täältä, tai voit jättää yhteydenottopyynnön alta.

Jos vuokrasopimus on tyypiltään ”määräaikainen”, eli siinä on sovittu tietty päivämäärä, jolloin se päättyy (usein merkittynä ”päättymispäivämäärä”), vuokrasopimusta ei voi irtisanoa. Jos kuitenkin liiketoiminnan tarpeet ovat muuttuneet, voivat osapuolet neuvotella muutoksista sopimuksiin. Kts. Voiko vuokrasopimusta muuttaa?

 

Jos vuokrasopimus on ”toistaiseksi voimassa oleva”, eli sopimuksella ei ole päättymispäivämäärä, voi vuokrasopimuksen tällöin yleensä irtisanoa sopimuksella sovitun irtisanomisajan mukaisesti. Jos  vuokrasopimuksella on sovittu esimerkiksi 6 kk irtisanomisaika, vuokrasopimus päättyy 6 kk kuluttua sen kuukauden lopusta, jolloin irtisanominen on tehty kirjallisesti eQ:lle. Helpoiten irtisanomisen voit tehdä lomakkeella, joka löytyy Asiakkuuteni eQ Toimitiloilla -sivulta.

 

  • Esimerkki: sopimuksella on sovittu 6 kk irtisanomisaika ja sopimus irtisanotaan kirjallisesti 15.1.2030, tällöin sopimus päättyy 31.7.2030. 

 

Jossain toistaiseksi voimassa olevissa vuokrasopimuksissa on sovittu ensimmäinen mahdollinen irtisanomispäivämäärä, jolloin sopimusta ei ole mahdollista irtisanoa aiemmin. Jos liiketoiminnan tarpeet ovat kuitenkin muuttuneet, voivat osapuolet neuvotella muutoksista sopimuksiin. Kts. Voiko vuokrasopimusta muuttaa?

 

Tarvittaessa eQ:n vuokrahallinto palvelee, ja sieltä saa tiedon olemassa olevan vuokrasopimuksen ehdoista, jos itse sopimus on päässyt hukkumaan. Vuokrahallintomme voi palvella sellaisia henkilöitä, joilla on oikeus asioida vuokralaisena olevan yrityksen puolesta.

Vuokrasopimus päättyy siihen päivään, kun vuokrakausi päättyy. Vuokrattu tila tulee vapauttaa vuokranantajan hallintaan viimeistään vuokrakauden viimeisenä päivänä klo 23.59. Käytännössä luovutus vuokranantajalle tehdään aina ns. virka-aikaan, eli klo 16 mennessä. 

 

Vuokrakauden päättyminen riippuu vuokrasopimustyypistä: 

  • Määräaikainen: määräaikaiseen vuokrasopimukseen merkitty päättymispäivämäärä 
  • Toistaiseksi voimassaoleva: irtisanomisajan viimeinen päivä, käytännössä lähes aina kuukauden viimeinen päivä.

Usein kysytyt kysymykset aiheittain

Täältä löydät vastaukset esimerkiksi vuokrasopimusmalleja, laskutusta ja kiinteistöjä koskeviin kysymyksiin.

Etkö löytänyt vastausta?

Ellei vastausta löydy usein kysytyistä kysymyksistä, voit olla meihin yhteydessä ensisijaisesti lomakkeella, jolloin asiasi ohjautuu suoraan oikean vuokrahallinnon luo.

Voit myös lähestyä meitä sähköpostilla vuokralaskutuksiin liittyvissä asioissa 

Huomaathan, että palvelemme tässä sähköpostiosoitteessa ainoastaan vuokralaskutuksiin ja vuokravakuuksiin liittyvissä asioissa. Jos lähestyt meitä sähköpostilla, muistathan ystävällisesti sisällyttää viestiisi tiedot, mitä kohdetta ja mitä vuokrasuhdetta asia koskee, jonka perusteella osaamme ohjata asian oikean henkilön luo.

Haluatko soittaa?

Jos asiasi liittyy toimitilojesi vuokralaskutukseen tai vuokravakuuksiin, tavoitat meidän vuokrahallintomme normaaleina arkipäivinä klo 9-16 numerosta 09 6817 8777 (eQ:n vaihde).