Tietoa vuokrasopimuksista

Toimitilojen vuokrasopimukset ovat tyypiltään usein erilaisia verrattuna esimerkiksi asuntojen vuokrasopimuksiin. Toimitilan vuokrasopimus räätälöidään usein enemmän vuokralaisasiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaiseksi ja esimerkiksi tilojen ylläpito voidaan siirtää osittain vuokralaisen vastuulle. 

 

Vuokrasopimustyypin valintaan vaikuttaa mm. kiinteistötyyppi, muut kohteessa olevat vuokrasopimukset ja asiakkaan ja vuokranantajan toiveet. Vuokrasopimustyypistä voi hyvin tiedustella tarkemmin asiakaspalvelustamme.

 

Pääsääntöisesti eQ Toimitilojen kohteessa on käytössä ns. ylläpitovuokramalli.

 

Lataa taulukko, josta näet eQ Toimitiloilla käytössä olevien eri vuokrasopimusmallien yleislinjaukset ja erot.  

Avaa PDF

eQ Toimitilat tekee kahden tyyppisiä vuokrasopimuksia tiloihinsa:

  1. Määräaikaisia vuokrasopimuksia (voimassaolo yleensä vähintään 3 vuotta)
  2. Toistaiseksi voimassaolevia vuokrasopimuksia, jotka ovat voimassa niin kauan kunnes toinen osapuoli irtisanoo vuokrasopimuksen. Sopimuksessa on sovittu tietty irtisanomisaika kummallekin osapuolelle (esim. 6-12 kuukautta) 

Me suosittelemme aina tekemään määräaikaisen vuokrasopimuksen, jonka pystymme useimmiten tarjoamaan halvemmalla hinnalla. 

 

Vuokrasopimuksien pituuksia voidaan kuitenkin aina räätälöidä asiakkaiden liiketoiminnan tarpeisiin, joten saat nopeasti apua ja näkemyksiä sopivasta ja mahdollisesta vuokrasopimuksen pituudesta, kun otat yhteyttä meihin!

Määräaikaisessa vuokrasopimuksessa sovitaan, että tila on vuokralaisen käytössä sovitun ajan, esimerkiksi 3-7 vuotta. Tämä varmistaa vuokralaisasiakkaillemme sen, että liiketoiminnan vaatimia tiloja voi suunnitella varmuudella. 

 

Määräaikaista vuokrasopimusta ei voi irtisanoa kesken määräaikaisen kauden. Tämä koskee sekä vuokralaisasiakasta että vuokranantajaa ja luo vuokralaiselle turvantunnetta siitä, että valittu tila säilyy vuokralaisen liiketoiminnan käytössä vähintään sovitun kauden.  

 

Vuokrasopimuskauden jatkaminen määräaikaisen kauden jälkeen samassa tilassa on aina uusi osapuolten välinen neuvottelu. Pyrimme olemaan aina ajoissa yhteydessä asiakkaisiimme ennen kuin määräaikainen vuokrasopimuskausi on päättymässä. 

 

Jos sopimusta täytyy kuitenkin muuttaa, kts. Muutokset vuokrasopimukseen.

Osalle tiloistamme eQ Haku osaa automaattisesti laskea karkeasti arvioidun vuokratason. Pyydämme huomaamaan, että indikoitu vuokrataso on ei-sitova arvio, mutta toivomme kuitenkin, että se auttaa hahmottamaan, olisiko tila taloudellisessa mielessä sopiva. Kehitämme koko ajan tämän automaattisen laskennan tarkkuutta. 

 

Hieman tarkemmin voit laskea hintaa osaan tiloistamme ”Laske hinta” –ominaisuuden kautta, jos se on tilalla näkyvissä. Tuolloin automaattisessa laskennassa voidaan ottaa huomioon muutamia tekijöitä, jotta indikoitu hinta olisi tarkempi. 

 

Tarkan hinnan ja juuri teidän tarpeisiinne sopivan indikatiivisen tarjouksen saat nopeasti, kun otat yhteyttä meihin!

Olemme pyrkineet tekemään vuokrasopimuksistamme mahdollisimman selkeitä ja kaikki vuokrasopimuksen pääehdot käyvät selvästi ilmi vuokrasopimukselta. Pyydämme ystävällisesti tutustumaan vuokrasopimusluonnokseen tarkasti ennen sen allekirjoittamista. 

 

Vuokrasopimuksen tarkemmat ehdot vaihtelevat hieman vuokrasopimustyypistä riippuen, mutta voit tutustua tästä eri vuokrasopimusmallien tarkempiin ehtoihin: 

 

Ylläpitovuokrasopimuksen ehdot   

 

Ns. bruttovuokrasopimuksen ehdot (käytetään muutamissa kohteissa ja pienemmissä tiloissa)   

 

Ns. tuplanetto-sopimuksen ehdot (käytetään ainoastaan, kun vuokralainen vuokraa koko rakennuksen)  

 

  • Täällä esitetyt ehdot ovat yleisiä ja toistaiseksi voimassaolevia. Allekirjoitetun vuokrasopimuksen ehdot ovat kuitenkin aina ensisijaisia, ja ne voivat muuttua vain kummankin osapuolen kirjallisella hyväksynnällä.  

Usein kysytyt kysymykset aiheittain

Täältä löydät vastaukset esimerkiksi vuokrasopimusmalleja, laskutusta ja kiinteistöjä koskeviin kysymyksiin.

Etkö löytänyt vastausta?

Ellei vastausta löydy usein kysytyistä kysymyksistä, voit olla meihin yhteydessä ensisijaisesti lomakkeella, jolloin asiasi ohjautuu suoraan oikean vuokrahallinnon luo.

Voit myös lähestyä meitä sähköpostilla vuokralaskutuksiin liittyvissä asioissa 

Huomaathan, että palvelemme tässä sähköpostiosoitteessa ainoastaan vuokralaskutuksiin ja vuokravakuuksiin liittyvissä asioissa. Jos lähestyt meitä sähköpostilla, muistathan ystävällisesti sisällyttää viestiisi tiedot, mitä kohdetta ja mitä vuokrasuhdetta asia koskee, jonka perusteella osaamme ohjata asian oikean henkilön luo.

Haluatko soittaa?

Jos asiasi liittyy toimitilojesi vuokralaskutukseen tai vuokravakuuksiin, tavoitat meidän vuokrahallintomme normaaleina arkipäivinä klo 9-16 numerosta 09 6817 8777 (eQ:n vaihde).