Muuttaminen tiloihin ja sieltä pois

Sisäänmuuttopäivämäärä tiloihin on sovittu vuokrasopimuksessa kohdassa ”hallintaoikeus alkaa” (tai vastaava). Ennen muuttamista tulee vuokravakuus olla toimitettuna, jos sellaista on vuokrasopimuksessa edellytetty, kts. tarkemmin.

Tilojen avaimet luovutetaan lukkoliikkeestä sisäänmuuttopäivänä. Kunkin kiinteistökohteen lukkoliikkeen löydät tästä.

 

Kaikissa avainkysymyksissä myös vuokrasuhteen aikana voit olla yhteydessä suoraan lukkoliikkeeseen.  

 

Huomaathan, että sinulla tulee olla virallinen oikeus edustaa yritystäsi, jos asioit avainasioissa.    

 

Tarkempia tietoja saa kunkin kiinteistökohteen kiinteistöpäälliköltä, jonka yhteystiedot löydät samalta sivulta kuin lukkoliikkeen tiedot. 

Vain toistaiseksi voimassaolevat vuokrasopimukset tarvitsee irtisanoa. Käytäthän tätä lomaketta. 

Sekä sisäänmuutettaessa että ulosmuutettaessa tilat tarkastetaan yhdessä vuokralaisasiakkaan ja vuokranantajan edustajan kanssa ja usein näistä tarkastuksista laaditaan sähköinen pöytäkirja, jonka osapuolet allekirjoittavat. 

 

Sisäänmuuttotarkastuksessa asiakas tarkastaa, että tilat ovat sen mukaiset kuin on sovittu. 

 

Ulosmuuttotarkastuksessa vuokranantajan edustaja tarkastaa, että tilat on palautettu siinä kunnossa kuin on sovittu.

 

Tarkemmat yksityiskohdat muuttotarkastuksista sovitaan aina tapauskohtaisesti suoraan kiinteistökohteen kiinteistöpäällikön kanssa, jonka yhteystiedot löydät tästä.

Kun vuokrasopimus päättyy (eli viimeinen voimassaolopäivä koittaa), tulee vuokrattu tila kokonaisuudessaan luovuttaa takaisin vuokranantajan hallintaan. 

 

Hyväksytty luovutus vuokranantajalle tarkoittaa sitä, että tila on luovutettu takaisin vuokrasopimuksen edellyttämässä kunnossa ja esim. kaikki luovutetut avaimet on palautettu. 

 

Usein vuokrasopimuksessa hyväksytty luovutuskunto tarkoittaa sitä, että tila palautetaan samassa kunnossa kuin se oli vuokrakauden alkaessa pois lukien normaali kuluminen. Yleensä tilan luovuttamisesta on vuokrasopimuksessa tarkemmat ehdot, joten kannattaa tarkistaa asia sieltä hyvissä ajoin ennen vuokrasopimuksen päättymistä tai olla yhteydessä suoraan kiinteistökohteen kiinteistöpäällikön kanssa, jonka yhteystiedot löydät tästä.

 

Vuokranantajan edusta tarkistaa tilan tavoitteellisesti aina vuokralaisen edustajan kanssa ja luovutus dokumentoidaan.  

 

Kts. tarkemmin vuokravakuuden vapauttamisesta. 

Usein kysytyt kysymykset aiheittain

Täältä löydät vastaukset esimerkiksi vuokrasopimusmalleja, laskutusta ja kiinteistöjä koskeviin kysymyksiin.

Etkö löytänyt vastausta?

Ellei vastausta löydy usein kysytyistä kysymyksistä, voit olla meihin yhteydessä ensisijaisesti lomakkeella, jolloin asiasi ohjautuu suoraan oikean vuokrahallinnon luo.

Voit myös lähestyä meitä sähköpostilla vuokralaskutuksiin liittyvissä asioissa 

Huomaathan, että palvelemme tässä sähköpostiosoitteessa ainoastaan vuokralaskutuksiin ja vuokravakuuksiin liittyvissä asioissa. Jos lähestyt meitä sähköpostilla, muistathan ystävällisesti sisällyttää viestiisi tiedot, mitä kohdetta ja mitä vuokrasuhdetta asia koskee, jonka perusteella osaamme ohjata asian oikean henkilön luo.

Haluatko soittaa?

Jos asiasi liittyy toimitilojesi vuokralaskutukseen tai vuokravakuuksiin, tavoitat meidän vuokrahallintomme normaaleina arkipäivinä klo 9-16  numerosta 09 6817 8777 (eQ:n vaihde).