• Kiinteistökehitys,
  • Työympäristö,
  • Vastuullisuus
7.6.2022

Keidas avaa uudenlaista joustoa työpäiviin

  • kiinteistökehitys

  • toimisto

  • työympäristösuunnittelu

  • vastuullisuus

Keidas on ainutlaatuinen, kaikkia aisteja virkistävä työympäristö oman toimiston rinnalla. Uusi palvelumalli avaa eQ Toimitilojen vuokralaisyritysten käyttöön Keitaan laadukkaat joustotilat vaivattomasti. Ensimmäinen Keidas avattiin kesäkuussa 2022 Femmaan, Helsingin Ruoholahdessa. Viihtyisän vehreä Keidas kutsuu.

Keitaan uudenlainen tilakonsepti syntyi tarpeesta tarjota eQ Toimitilojen asiakasyrityksille inspiroivaa lisätilaa ja joustoa hybridityöarkeen. Joustotilat tarjoavat yritysten henkilöstölle uudenlaisen vapauden valita paikka tehtävän ja työpäivän mukaan. Esteettinen Keidas on suunniteltu hyvinvoinnin näkökulmasta. Arjen ylellisyyttä lisäävät tarkkaan mietityt tilaratkaisut lepohuoneineen, kattavat työpäivän aikaiset palvelut, tilojen seesteinen värimaailma ja vehreys.

Joustavilla yrityskohtaisilla käyttäjälisensseillä kaikki Keitaan tilat palveluineen avautuvat minkä tahansa eQ Toimitilojen vuokralaisasiakkaana olevan yrityksen henkilöstölle. Keidas toimii myös satelliittitoimistona toiselta paikkakunnalta saapuville, sillä Keidas sijaitsee erinomaisten liikenneyhteyksien varrella, metroaseman vieressä. Helposti hankittavana palveluna Keidas ratkoo tilapäisiä tilatarpeita ja pitkäaikaisemman silloin, kun toimitilojen laajennus ei vielä ole ajankohtaista.

Yläkerroksen rauhassa - keskittymiseen sekä tiimityöhön

Tilakonsepti sai kuvaavan nimen Keidas, joka kertoo vehreiden tilojen luonteesta virkistävinä pistäytymispaikkoina sekä miellyttävinä yhteiskäyttötiloina. Keidas kylpee kahdeksannen kerroksen valossa. Avarista, kokonaan uudistetuista tiloista avautuvat näkymät merelle asti. Keitaan tunnelma ja viihtyisyys rakentuvat visuaalisena kauneutena, virkistävinä makuina ja tuoksumaailmana jopa wc-tiloja myöten. Tilailmeessä kodinomaisuus näkyy alas lasketuissa sisustuselementeissä, kuten runsaat viherkasvit.

Vastuullisuus on otettu huomioon Keitaan jokaisessa osa-alueessa. Uudistetut tilat ovat energiatehokkaat ja tilasuunnittelussa on käytetty ainoastaan vastuullisia materiaaleja. Myös maistuva toimistokahvi on valittu ekologisesta näkökulmasta. Vastuullinen toimintamalli kattaa luonnollisesti myös työrauhan erilaisiin keskittymistä vaativiin tehtäviin.

Palautumiseen suunniteltu wellness-huone

Aidosti monipuoliset tilat on suunniteltu tukemaan hyvinvointia mahdollistaen palautumisen työpäivän aikana. Keidasmaisen tilan keskiössä on viihtyisä Keidas lounge- ja keittiöalue. Työpäivän aikana on veloituksetta tarjolla maistuvaa kahvia, teetä ja kuplavettä. Välillä voi pistäytyä wellness-huoneen hierontatuolissa rentoutumassa.

– Keitaan suunnittelun keskiössä on ihminen ja ratkaisuissa on otettu huomioon kaikki aistit. Esteettisenä tilana Keidas tukee aidosti hyvinvointia ilman ääni- tai visuaalisia häiriötekijöitä, kertoo Keitaan konseptisuunnittelusta vastannut Tiia Rauhamäki Newseciltä. – Konseptista ainutlaatuisen tekee aito vaivattomuus. Kaikki Keidas-tilojen toiminnot ja palvelut ovat asiakkaiden käytettävissä ilman erillisiä lisäveloituksia. Tämä ei ole itsestäänselvyys joustotiloja tarjoavissa konsepteissa.  

Hybridityötä tukevat tilat rauhalliseen työskentelyyn

Toiminnallisten ratkaisujen avulla Keidas soveltuu erinomaisesti hybridityön eri muotoihin. Keitaalla on valittavissa tilat rauhalliseen työntekoon, kohtaamisiin, virtuaalipalavereihin ja työpäivän palauttaviin hetkiin. Ainutlaatuinen lisäetu on Keitaan korkealaatuinen 7-hengen projektitila, joka sekin on käytössä ilman erillistä veloitusta. Innovaatiotilassa ovat kosketusnäyttö ja korkealaatuiset videoyhteydet teams-valmiuksin. Femmassa palvelevat myös aulapalvelu ja laadukas lounasravintola.
Tavanomaiset puhelinkopit on Keitaassa korvattu jopa yhdeksällä houkuttelevalla vetäytymistyötilalla, joissa jokaisessa on täysin varusteltu, laadukas työpiste. Omassa rauhallisessa huoneessa yksintyöskentely ja virtuaalipalaverit onnistuvat ilman häiriötekijöitä. Käytössä ovat ergonominen työtuoli, sähkösäätöinen työpöytä, tietokoneen telakka, hiiri ja tuplanäytöt. Työrauha on taattu.

Käyttäjälisenssi avaa Keitaan palveluineen käyttöön

Keidas kaikkine tiloineen ja palveluineen avautuu eQ Toimitilojen vuokralaisyrityksille käyttöön yrityskohtaisilla käyttäjälisensseillä. Joustavuutta lisää se, että lisenssejä voi lisätä tai vähentää käyttötarpeen mukaisesti ilman sitoutumista määräaikoihin. Spacent-applikaation avulla kukin tilankäyttäjä varaa helposti oman Keidas-työhetkensä tai -päivänsä. Näin yksi käyttäjälisenssi palvelee useampaa yrityksen edustajaa. Jo muutamien kuukausien kokeilujakson aikana voi nähdä konseptin hyödyt omalle henkilöstölle.
– Maltilliselle kuukausikululle eli käyttäjälisenssille saa paljon vastinetta. Suosittelen Keidasta uudenlaisena henkilöstöetuna ja houkuttimena omien toimitilojen rinnalla. Femman Keidas on auki, joten tervetuloa tutustumaan, innostaa eQ Toimitilojen kiinteistökehityspäällikkö Nina Salo.

Keidas - Anna työn virkistää

Keidas on eQ:n asiakkaille muotoiltu palvelukokonaisuus, joka vastaa nykyaikaisen hybridityön tarpeisiin.